Schuifdeuren en glazen schuifdeuren op maat

Ruime keuze moderne schuifdeuren op maat van Anyway Doors

Schuifdeuren op maat van Anyway Doors zijn doordacht en praktijkgericht ontworpen, met een strakke, compacte vormgeving en onzichtbaar geïntegreerde technieken. Ze zijn ideaal als optisch scherm tussen 2 ruimten, of als kastafsluiting. De beoogde functie, locatie en opstelling zijn bepalend voor de materiaalkeuze en het schuifdeur type. De schuifdeuren worden uitsluitend op maat gemaakt en in diverse materialen aangeboden. Het aanbod varieert van een volledig glazen schuifdeur tot een vol schuifdeur paneel dat met Resopal Massiv HPL afgewerkt wordt.

Schuifdeur op maat mogelijkheden van Anyway Doors.

Schuifdeuren zijn actueel en trendy waardoor ze vaak worden voorgeschreven door architecten; doch zijn ze minder aangewezen op plaatsen met een hoge doorgang frequentie of met hoge akoestische of thermische eisen!

Grote glazen schuifdeur op maat met gezandstraald glas en een aluminium rail.

Het ideale toepassingsgebied voor een schuifdeur is bijvoorbeeld tussen woonruimte en keuken, woonruimte en bureel, slaapkamer en dressing, slaapkamer en badkamer,… Ze zijn minder aangewezen tussen locaties met hoge passage of verhoogde akoestische en thermische eisen zoals bijvoorbeeld tussen de hal en woonruimte. Een draaideur is qua gebruikscomfort veel aangenamer dan een schuifdeur, denk hierbij aan het handenvrij openen van een Anyway deur en het automatisch sluiten achter u. In het geval van een schuifdeur zal u deze met de handen vol zeer creatief dienen te openen aangezien het een ongebruikelijke zijwaartse manipulatie vraagt. Tevens zullen kinderen schuifdeuren meestal geopend laten, wat tot frustratie, warmteverlies en geluidsoverdracht kan leiden...

Glazen schuifdeur op maat met gezuurd glas een inbouwgreep en een aluminium railsysteem.

De verschillende schuifdeur mogelijkheden

Volledig afgewerkte schuifdeur op maat:

Een volle schuifdeur van Anyway Doors wordt op maat gemaakt en vormt steeds een volledig afgewerkt geheel. Het afgewerkte schuifdeur paneel wordt opgehangen aan een compacte aluminium rail. De rail en schuifdeur zijn doordacht ontworpen zodat nergens technische onderdelen of bouten zichtbaar zijn! Een enkel schuifdeurpaneel kan tot 3050mm hoog zijn en maximaal 1300mm breed. De deuropening mag dus maximum 3m hoog en 1m25 breed zijn. Voor grotere openingen kunnen meerdere panelen magnetisch aan elkaar gekoppeld worden. Zodoende wordt een stabiel en recht geheel gegarandeerd.

Volledig afgewerkte schuifdeur op maat met aluminium rail van Anyway Doors.

Als basis voor het modern schuifdeur paneel wordt een aluminium profiel aangewend, dat tevens de optische en beschermende omranding van het schuifdeurpaneel vormt. Hierin wordt een kern van 41mm PU hardschuim geplaatst, waarop aan weerszijden 3mm Resopal Massiv wordt verlijmd. Het aluminium profiel werkt als enveloppe voor het sandwich geheel en beschermt de randen van het volkern paneel tegen zijdelings aanstoten en indringend of opstijgend vocht. Zodoende wordt een stabiel schuifdeur paneel gegarandeerd, ongeacht de maatvoering. Er is een ruime keuze uit 35 kleuren en houtafwerkingen van de fabrikant Resopal.

Glazen schuifdeur op maat:

Anyway Doors slaagt erin met zijn glazen schuifdeuren op maat, een strakke belijning en technische verfijning tijdloos te versmelten. Er is een ruime keuze uit glazen schuifdeur panelen van 10mm dik gehard glas of een aluminium frame waarin 1 of meerdere glasplaten verwerkt zitten voor extra akoestische en thermische isolatie. Ook zijn er verschillende glassoorten beschikbaar, gaande van helder, gezuurd of gezandstraald glas tot zelfs gekleurd glas. Met glazen panelen kunnen zeer grote schuifdeuren gecreëerd worden, tot wel 5m² a 6m² groot. Een glazen schuifdeur van Anyway is altijd voorzien van een lokale vloergeleiding zodat er niets op uw vloer zichtbaar is bij een geopend of gesloten schuifdeur.
Glazen schuifdeuren op maat in gezandstraald glas aan een keuken.
 

Glazen schuifdeur met een aluminium kader

Een glazen schuifdeur met een aluminium kader rondom het glas biedt een verhoogde akoestische en thermische isolatie. Er is keuze uit verschillende aluminium kaders waarin 1 of 2 glasplaten verwerkt worden. Het aluminium frame rondom het glas biedt deze schuifdeuren ook een extra veiligheidsaspect. In het glazen schuifdeur systeem met het aluminium kader waarop 2 glasplaten verlijmd worden, kunnen desgewenst tussen de glasplaten aluminium travers verwerkt worden die een mooie optische meerwaarde bieden. Deze schuifdeuren kunnen maximaal 4.5m² groot gemaakt worden per schuivend paneel.
Glazen schuifdeuren in gezuurd glas met een aluminium kader en frame rondom de glazen schuifdeur.
 
Glazen schuifdeur met aluminium kader op maat van Anyway Doors.
 
Kortom, keuze genoeg! Een bezoek aan de toonzaal is aangewezen omwille van de vele mogelijkheden.
 
U kan alvast een kijkje nemen tussen onze vele gerelealiseerde schuifdeur projecten in de schuifdeuren fotogalerij