Pivoterende deuren zonder vloerveer of inbouwelementen

Anyway Doors pivoterende deuren op maat zonder vloerveer of inbouwelementen

De gloednieuwe pivoterende scharnieren van Anyway zijn specifiek ontwikkeld om pivoterende deuren te creëren zonder vloerveer of inbouwelementen in de vloer. In de ontwikkeling van de pivoterende scharnier werd rekening gehouden met een gemakkelijke montage en een breed toepassingsgebied. De pivotscharnieren zitten onzichtbaar geïntegreerd in het deurblad zodat op de vloer nagenoeg niets zichtbaar is. De pivoterende deur wordt bovenop de vloer bevestigd met een compact inox stuk dat maximaal 4cm diep verankerd wordt, zodat ook vloerverwarming of andere leidingen geen risico vormen.

Pivoterende deuren op maat zonder vloerveer of inbouwelementen.

De onzichtbare pivoterende scharnieren beschikken over een ingebouwd hightech veersysteem dat de deur in alle draairichtingen manipuleert. De pivoterende deuren kunnen desgewenst in beide richtingen opendraaien of begrensd worden naar 1 ruimte. In het geval van een centraal pivoterende deur kan de deur oneindig rond draaien in alle richtingen. De deur wordt in geopende toestand automatisch vastgehouden op 90°. Het is mogelijk panelen van 4.25m² tot 5m² en 150kg op maat te maken met dit systeem, afhankelijk van de gekozen afwerkingen.

Pivoterende scharnieren met eenvoudige montage

De onzichtbare scharnieren zitten volledig geïntegreerd in het deurblad. De bevestiging van de pivoterende scharnieren gebeurt bovenop de vloer, zonder vloerveer of inbouwelementen in de vloer. De minimale vloerverankering met 2 bouten, zo'n 4cm diep maakt het systeem mogelijk bovenop vloerverwarming. In het ontwikkelingsproces werd zeer veel aandacht besteed aan een integratie in zowel nieuwbouw als renovatie, ongeacht de bestaande vloeropbouw.

Pivoterende scharnieren van Anyway Doors.

Pivoterende deuren met excentrische of centrale pivotscharnieren

Met deze pivoterende scharnieren kan u de deur naar wens excentrisch of centraal laten pivoteren. De minimale afstand tussen het pivotpunt en de muur bedraagt 275mm. Bij excentrisch pivoterende deuren wordt een 1/3 verhouding gevraagd omwille van de stabilisatie van het deurblad. Een centraal pivoterende deur heeft het voordeel dat het deurblad oneindig kan ronddraaien, zodoende kan er niets mislopen met de deur. Naar veiligheid toe adviseren wij een centrale pivot, de deur is ideaal gebalanceerd en er is geen hefboomeffect. Met kleine kinderen is het steeds oppassen bij een excentrische opstelling vanwege het hefboomeffect aan de kleine zijde!

Pivoterende deuren op maat zonder vloerveer.

Pivoterende deuren met volle panelen of glazen panelen

Er is een ruime keuze qua mogelijkheden voor het deurblad. Wij maken volle panelen met Resopal Massiv HPL afwerking, wat een stabiel, krasbestendig, onderhoudsvrij en schilderarm oppervlak oplevert. Er is keuze uit een 35-tal verschillende effen kleuren en houtafwerkingen. De glazen pivoterende deuren kunnen op verschillende manieren aangeboden worden, met een aluminium frame waarop 2 glasplaten verwerkt zitten, of met een aluminium frame waarin 1 glasplaat geklemd zit. De systemen met een aluminium frame geven een verbeterde isolatie naar tocht, akoestiek en warmte. Tevens is het veiliger aangezien het frame een mogelijke impact opvangt en niet het glas rechtstreeks. Naast de glazen deuren met frame bieden wij ook 10mm dikke Securit glasplaten aan, met een langwerpig bevestigingspunt onder en boven op het glas, tot maximaal 5m² per paneel.

Pivoterende glazen deuren op maat van Anyway Doors.

Pivoterende deuren met een omlijsting

In tegenstelling tot klassieke oplossing zijn de taatsdeuren van Anyway steeds voorzien van een al dan niet zichtbare omlijsting in geanodiseerd aluminium. Deze omlijsting verzorgt de bevestiging van de pivoterende scharnieren bovenaan zonder dat er elementen in het plafond ingebouwd dienen te worden. De omlijsting biedt in combinatie met de unieke sluittechniek van Anyway ook een perfecte afsluiting rondom de deur naar tocht, akoestiek en warmteverlies. Een traditionele deur op pinnen of vloerveren heeft een ruime kier rondom het deurblad. Anyway deuren worden wel voorzien van onzichtbaar geïntegreerde ventilatie zodat ook uw pivoterende deur aan de voorop geschreven normering voldoet.

Pivoterende deuren op maat met een aluminium omlijsting.